Flac_header

Kedves Látogatónk!

Az eddig megszokott MP3 formátum mellett a Hungaroton Zeneáruházban található felvételek immár FLAC formátumban is megvásárolhatók és letölthetők. Alább összefoglaljuk a két formátum közti főbb különbségeket:

Az MP3 az egyik legelterjedtebb, zene tárolására használt formátum, mely az eredeti hanganyag tömörített, de az általános zenehallgatás élményét nem csökkentő változata. Amennyiben a vásárlás során ezt a formátumot választod, 256 kbps tömörítésű hanganyagokat tölthetsz le (az iTuneson ugyanilyen tömörítésű hanganyagok érhetők el).

Az FLAC-t a hanganyagok veszteségmentes tárolására használjuk, melynek köszönhetően a hanganyag nem veszít a minőségéből, így ezt a formátumot elsősorban gyűjtőknek ajánljuk. Mivel vesztségmentes anyagról van szó, mérete nagyobb az MP3-énál. Ha ezt a formátumot választod a vásárlás során, kis türelmed kérjük a letöltésig: ha összekészítettük a csomagot, e-mailben tájékoztatunk, amikor elérhetők a hanganyagok.

Ha szeretnél meggyőződni az MP3 és az FLAC közti különbségről, töltsd le ingyenesen Luigi Boccherini Menüettjét mindkét formátumban! Amennyiben számítógépeden nincs az FLAC lejátszásához alkalmas program, a Videolan Media Player letöltésével meghallgathatod a művet.

Flac_mp3 Flac_flac Flac_vlc