Általános információk

Ki üzemelteti a Hungaroton Zeneáruházat?

A Hungaroton Zeneáruház üzemeltetője a Fotexnet Kft.,

  • székhelye: 1126 Budapest, Nagy Jenő u. 12.
  • adószáma: 11830007-2-43
  • cégjegyzékszáma: Cg. 01-09-678806
  • nyilvántartó hatóság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság
  • adatvédelmi nyilvántartási azonosítója: 01121-001
  • telefonszáma: +(36) 1 487 3600
  • e-mail címe: hungarotonmusic@fotex.net
  • a Hungaroton Zeneáruház honlapjának címe: www.hungarotonmusic.com

Mi a digitális zeneletöltés?

A digitális zenék adatfájl (zenei állomány) formájában tárolódnak a számítógépeden, vagy hordozható lejátszódon, CD minőségben. Ezt a gépeden másolhatod, törölheted és meghallgathatod. A zeneletöltés a leggyorsabb módja annak, hogy beszerezd és meghallgasd kedvenceid. Akkor, amikor szükséged van rá, szállítási költségek és jelentősebb várakozás nélkül!

Milyen formátumban juthatok hozzá a zenékhez?

A megvásárolt dalokat, albumokat 256 kbps tömörítésű MP3 formátumban töltheted le.

Ez a zeneletöltés legális?

Igen, ezt a zeneletöltést a hanglemezkiadók, a jogi érdekvédelmi szervek és az előadók engedélye és ellenőrzése mellett végezzük, így ez teljesen legális útja a zenék beszerzésének.

Mennyi ideig tart egy zeneszám letöltése?

A számítógépre történő letöltés ideje függ a fájl méretétől és az internet-kapcsolat sebességétől.

A letöltött zenét el tudom vinni másik számítógépre?

Igen. A számítógépedre letöltött dalokat és albumokat tetszőlegesen használhatod más eszközeiden is.

Milyen böngészőkkel tudom igénybe venni a szolgáltatást?

A Szolgáltatás igénybevételéhez a Firefox 3.5 vagy az Internet Explorer 7 vagy a Safari 4 programnak vagy magasabb verzióiknak telepítése szükséges.

Meg tudom hallgatni a dalokat, mielőtt megvásárolom?

Ha a dalok címére kattintasz, akkor egy 59 mp-es előzetest tudsz meghallgatni. Ez a szolgáltatásunk teljesen ingyenes, így vásárlás előtt mindig meghallgathatod a kiválasztott zenéket.

Hogyan találom meg az általam keresett zenét?

A fejlécben található keresővel kereshetsz előadó, albumnév, dalcím alapján. Tippek a kereséshez:

  • Javasoljuk, hogy csak 1-2 szót adj meg kereséskor
  • Ha speciális ékezetet tartalmaz a szöveg amit keresel, nyugodtan írd be az ékezet nélkül, úgyis megtalálja a kereső
  • A rendszer nem tesz különbséget a kis- és nagybetűk, valamint az ékezetes és ékezet nélküli betűk között.

Mihez szükséges az e-mail cím és a jelszó?

A jelszó egy egyedi, általad választott kód, mellyel a rendszer azonosít, ha ismét a Hungaroton Zeneáruházba látogatsz. A boltba a Belépés menüponton keresztül tudsz belépni. A rendszer e-mailcímed és jelszavad megadásával azonosít. Amennyiben elfelejtetted jelszavad, kattints az Elfelejtetted jelszavad? linkre. A megnyíló új ablakban add meg az e-mail címed, amivel regisztráltál, majd kattints a Jelszó küldése gombra. A Hungaroton Zeneáruház ezután a megadott e-mail címedre elküldi jelszavad. A Belépés (e-mail cím és jelszó megadása) szükséges vásárláshoz. Ha a Fotexnet Áruháznak már regisztrált felhasználója vagy, ugyanazzal az e-mail címmel és jelszóval használhatod a Hungaroton Zeneáruházat is.

Mi a szerepe a Zenéid menüpontnak?

Ha egyszer letöltesz egy dalt vagy albumot, az elérhető a Zenéid menüpont alatt és innen újra hozzájuthatsz majd a korábban megvásároltakhoz. Ahhoz, hogy láthasd a Zenéid menüpont tartalmát, be kell jelentkezned az e-mail címed és jelszavad megadásával.

Hogyan tudom letölteni a kiválasztott zenét?

Amikor kiválasztod a már kifizetett, letöltendő dalt vagy albumot a Zenéid menüpontban, a Letöltés gombra kattintva tudod gépedre menteni.

Van zenelejátszó a mobiltelefonomon és azon szeretném hallgatni a zenét, lehetséges?

Abban az esetben, ha telefonod alkalmas MP3 fájl lejátszására, igen.

Milyen fizetési formákat fogadunk el?

A Hungaroton Zeneáruházban a megvásárolni kívánt dalok és albumok árát bankkártyával tudod kifizetni. A tranzakciót a bankkártyaszámod, a CVC2 vagy CVV2 kód, és a kártyád lejárati dátumának megadásával az OTP fizetési oldalán keresztül bonyolíthatod le. Az OTP virtuális bankkártya elfogadó terminálja bármely bank által kibocsátott dombornyomott VISA és Mastercardot, valamint az OTP által kibocsátott VISA Electron és bármely American Express kártyát elfogadja. Ha minden adatot jól adtál meg, és bankkártya mögötti számládon elegendő fedezet van, a bank automatikusan levonja a megfelelő összeget. A sikeres tranzakcióról a pénzintézet azonnal értesíti a Hungaroton Zeneáruházat, így a megvásárolt dalt vagy albumot azonnal letöltheted. A vásárláshoz tartozó számla a Zenéid oldalon kersztül tölthető le.

Hogyan tudom kuponomat a vásárláskor felhasználni?

A Hungaroron Zeneáruházban kétféle kupont tudsz vásárlásod során kedvezményként érvényesíteni:

  • Százalékos kedvezményt biztosító kupon, mely meghatározott százalékértékű kedvezményt biztosít vásárlásod értékéből. A kedvezmény a Kosár oldalon érvényesíthető az Engedménykód gombra kattintva. Add meg a kupon sorszámát és kattints a Jóváírás gombra, ekkor látni fogod a kedvezmény mértékét. A Megvásárolom gomb megnyomásával megkezdheted a vásárlás folyamatát, ezt követően már nincs lehetőség újabb albumok és dalok kosárba helyezésére. A kupon akciós albumok és dalok vásárlása esetén nem használható fel!
  • Ingyenes letöltést biztosító kupon, mely a Hungaroton Zeneáruház által meghatározott dal ingyenes letöltését biztosítja. Érvényesítéséhez kattints a fejlécben található Kuponbeváltás linkre, add meg a kupon sorszámát, majd kattints a Jóváírás gombra és töltsd le a dalt.

Biztonságos-e a bankkártyás fizetés?

Igen. Az OTP Bank Nyrt. biztonsági szoftvere titkosítja az összes személyes információt, beleértve a hitelkártyaszámodat, a lejárat dátumát és a nevedet is. Az adatbevitel során (pl. belépéskor) a jeleket átalakítja kód-darabokká, amelyek így biztonságosan közvetítettek az interneten. A Hungaroton Zeneáruház bankkártya-információkat nem tárol, azokkal közvetlenül nem kerül kapcsolatba. Ezeket az adatokat közvetlenül az OTP többszörös védelemmel és titkosítással ellátott weboldalán kell megadnod.

Mi a helyzet az adatok biztonságával?

Megrendeléseid vagy számlainformációidhoz való hozzáférés esetén hitelesített, biztonságos szervert használunk. A biztonsági szerver szoftver (SSL) titkosít minden általad megadott információt, mielőtt az elérne hozzánk.

Mi az elvünk a személyes adatok kezelésére vonatkozóan?

Mindent elkövetünk a személyes adataid védelme érdekében. Bizonyos információkra szükségünk van azonban ahhoz, hogy feldolgozhassuk megrendeléseidet, beazonosíthassuk a visszatérő vásárlókat, vagy segíthessünk azon vevőinknek, akik problémákkal találják szembe magukat. Megrendelésed leadásánál szükséges ismernünk a nevedet, e-mail címedet és a számlázáshoz szükséges cím adatait.

Mi történik, ha véletlenül törlöm a korábban megvásárolt dalt vagy albumot?

Ha elveszíted bármelyiket, akkor újra le tudod tölteni a Zenéid menüpontból. Ezt mennyiségi korlátozás nélkül teheted meg.

Adatvédelmi szabályzat és tájékoztató

  1. Preambulum

    A jelen Szabályzat célja, hogy lefektesse a szolgáltató mint a www.hungarotonmusic.com (www.hungaroton.hu) weboldal (továbbiakban: weboldal) üzemeltetője, és mint a vonatkozó jogszabályok szerinti adatkezelő – a továbbiakban: Szolgáltató – által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket, valamint a Szolgáltató adatvédelmi és adatkezelési politikáját a vonatkozó szabályozás figyelembevételével, meghatározza a Szolgáltatónál vezetett nyilvántartások működésének törvényes rendjét, továbbá biztosítsa az adatvédelmi elvek, az adatbiztonság követelményeinek érvényesülését, és megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést, az adatok megváltoztatását, nyilvánosságra hozatalát.

    A jelen Szabályzat célja az is, hogy a Szolgáltató megfelelő tájékoztatást nyújtson az érintettek (jelen Szabályzat vonatkozásában a weboldal használói, a Szolgáltató weboldalon keresztül nyújtott szolgáltatásait igénybe vevő felhasználók, vásárlók – továbbiakban: Felhasználó –) részére az adataik kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról.

    A jelen Szabályzat szerinti adatkezelés során irányadó jogszabályok különösen:

    • az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, továbbiakban: Infotv.;
    • a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) szóló, az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete, továbbiakban: GDPR rendelet;
    • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;
    • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény.
  2. Értelmező rendelkezések

    érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;
    személyes adat (Infotv.): az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret –, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés
    személyes adat (GDPR): azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
    hozzájárulás (Infotv.): az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
    az érintett hozzájárulása (GDPR): az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;
    tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
    adatkezelő (Infotv.): az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja;
    adatkezelő (GDPR): az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;
    adatkezelés (Infotv.): az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
    adatkezelés (GDPR): a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés
    adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
    nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
    adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
    adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
    adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
    adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
    adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
    adatfeldolgozó (Infotv.): az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is – adatok feldolgozását végzi;
    adatfeldolgozó (GDPR): az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
    harmadik személy (Infotv.): olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
    harmadik fél (GDPR): az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;
    adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

  3. A Szolgáltató mint adatkezelő (adatkezelő adatai, elérhetősége stb.)

    A Szolgáltató mint adatkezelő a GDPR 13. cikke alapján az az alábbi tájékoztatást, adatszolgáltatást nyújtja:

    • cégnév: Fotexnet Kft.
    • székhely: 1126 Budapest, Nagy Jenő u. 12.
    • weblap: www.hungarotonmusic.com (www.hungaroton.hu)
    • kapcsolattartás: Lőrincz Anna
    • e-mail: gdpr@hungaroton.hu

    Adatvédelmi kérelmek: amennyiben bármilyen kérése vagy kérdése van az adatkezeléssel kapcsolatban, kérelmét postai úton vagy elektronikusan a fent megjelölt postai címre, illetőleg e-mail címre küldheti. Válaszainkat késedelem nélkül, de legfeljebb 30 napon belül küldjük az Ön által kért címre.

    • Adatfeldolgozás: a Szolgáltató nem vesz igénybe adatok kezelése érdekében adatfeldolgozót.
    • Külföldi adattovábbítás: nem történik külföldre továbbítás.
  4. A Szolgáltató adatkezelése, adatkezelési elvek, az adatkezelés jogalapja
    1. A Szolgáltató adatkezelése, adatkezelési elvek

      A Szolgáltató, mint adatkezelő elsődleges feladata, hogy meghatározza az általa kezelt természetes, valamint jogi személyekre vonatkozó személyes adatok körét, az adatkezelés módját, biztosítsa az adatvédelmi elveknek, és az adatbiztonság követelményeinek érvényesülését, továbbá megakadályozza az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést, az adatok megváltoztatását és jogosulatlan nyilvánosságra hozatalát, vagy felhasználását.

      A Szolgáltató a Felhasználó által a jelen Szabályzat szerint megadott hozzájárulással, és a Felhasználó által igénybe vett szolgáltatásokra tekintettel a vonatkozó jogszabályokban rögzített kötelezettségei teljesítése érdekében rögzíti, majd tárolja a Felhasználó által a Szolgáltató szolgáltatásai igénybevétele érdekében önkéntesen, és megfelelő tájékoztatás mellett megadott személyes adatokat. A Szolgáltató a jelen Szabályzatban, illetőleg a vonatkozó jogszabályokban meghatározott időtartam elteltét követően gondoskodik a személyes adatok automatikus törléséről. A kizárólagosan a Felhasználó hozzájárulásával kezelt személyes adatokat a Szolgáltató a Felhasználó kérésére azonnal törli.

      A Szolgáltató a jóhiszeműség és a tisztesség követelményeinek megfelelően, az érintettekkel együttműködve köteles eljárni. A Szolgáltató a jogait és kötelezettségeit rendeltetésüknek megfelelően köteles gyakorolni, illetőleg teljesíteni.

      A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata a Felhasználóval, mint érintettel helyreállítható. A Felhasználóval, mint érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha a Szolgáltató, mint adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a helyreállításhoz szükségesek.

      A személyes adatok kezelésével, tárolásával kapcsolatban a Szolgáltató a lehető legnagyobb gondossággal jár el. Az informatikai biztonság területén a Szolgáltató az ésszerűen elérhető leghatékonyabb, legmodernebb eszközöket és eljárásokat alkalmazza. Szolgáltató az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

      Szolgáltató nem szerez információt a Felhasználó bankkártya-adatairól. A bankkártyás fizetés lebonyolítása az OTP Bank Nyrt. üzemeltetése alatt futó weboldalon történik meg. Szolgáltató nem szerez információt a Felhasználó bankkártyadataikról, és az OTP Bank Nyrt. sem kapja meg a Felhasználó regisztrációs adatait.

      Szolgáltató felhívja Felhasználó figyelmét, hogy a szolgáltatás rendszere tartalmazhat olyan honlapokra mutató linkeket, amelyeket nem a Szolgáltató üzemeltet, és ezen honlapok adatvédelmi rendelkezései eltérhetnek a jelen Szabályzat adatvédelmi rendelkezéseitől, amelyért Szolgáltató felelősséget nem vállal.

      A Szolgáltató kijelenti, hogy a tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen Adatkezelési Szabályzatban, valamint a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

      1. Előzetes tájékoztatás

        A Felhasználót – egyértelműen, közérthetően és részletesen – tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, továbbá arról, ha az érintett személyes adatait az adatkezelő az érintett önkéntes, konkrét tájékoztatáson alapuló egyértelmű hozzájárulásával és az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése, vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

      2. Célhoz kötöttség

        A Szolgáltató a szolgáltatásainak igénybevételéhez elengedhetetlenül szükséges személyes adatokat kizárólag célhoz kötötten használja fel, azokat jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezeli.

        Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott személyes adatokat a Szolgáltató esetlegesen az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a Felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerezi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

        1. Az adatkezelés alapvető céljai
          • a weboldalon található értékesítési, zeneletöltési szolgáltatás nyújtásának biztosítása;
          • a Felhasználó által letöltött zeneszám(ok) ellenértéke vonatkozásában számla kiállítása;
          • a Felhasználó, mint vásárló, zeneletöltő beazonosítása, kapcsolattartás;
          • a megrendelt szolgáltatás teljesítése;
          • panaszok, bejelentések, kérelmek stb. kezelése, nyilvántartása, kivizsgálása;
          • létrejött jogviszonyból származó igények érvényesítése.
      3. GDPR szerinti adatkezelési elvek

        A Szolgáltató tiszteletben tartja a GDPR 5. cikkében rögzített, a személyes adatok kezelésére vonatkozó alábbi elveket:

        • Jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság
        • Célhoz kötöttség
        • Adattakarékosság
        • Pontosság
        • Korlátozott tárolhatóság
        • Integritás és bizalmas jelleg
        • Elszámolhatóság
    2. Az adatkezelés jogalapja

      Az adatkezelés jogalapja elsősorban az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 5. § (1) a) és b) bekezdése, valamint az Európai Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) alapján az érintett önkéntes, konkrét tájékoztatáson alapuló, egyértelmű hozzájárulása, valamint szerződés teljesítése, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. §-ában foglaltak.

      A személyes adatok kezelése kizárólag akkor és annyiban jogszerű a Szolgáltató által, amennyiben legalább az alábbiak egyike teljesül:

      1. a Felhasználó hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez;
      2. az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben a Felhasználó az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően a Felhasználó kérésére történő lépések megtételéhez szükséges;
      3. az adatkezelés a Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges;
      4. az adatkezelés a Felhasználó, vagy egy másik természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges;
      5. az adatkezelés a Szolgáltató, vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek a Felhasználó olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé, különösen, ha az érintett gyermek. /GDPR 6. cikk (1) bek./
      1. A hozzájárulás feltételei

        Ha az adatkezelés hozzájáruláson alapul, a Szolgáltatónak kell kétség esetén igazolni, hogy a Felhasználó mint érintett személyes adatainak kezeléséhez hozzájárult.

        Ha a Felhasználó mint érintett hozzájárulását olyan írásbeli nyilatkozat keretében adja meg, amely más ügyekre is vonatkozik, a hozzájárulás iránti kérelmet ezektől a más ügyektől egyértelműen megkülönböztethető módon kell előadni, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világos és egyszerű nyelvezettel. A Felhasználó mint érintett hozzájárulását tartalmazó ilyen nyilatkozat bármely olyan része, amely sérti a GDPR rendelkezéseit, kötelező erővel nem bír.

        A Felhasználó jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás megadása előtt a Felhasználót erről tájékoztatni kell. A hozzájárulás visszavonását ugyanolyan egyszerű módon kell lehetővé tenni, mint annak megadását.

  5. A Szolgáltató által kezelt személyes adatok köre, az adatkezelés jogalapja, célja, módja és időtartama az egyes személyes adatok vonatkozásában

    A Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi, azok megfelelősségéért kizárólag az azokat megadó személy felel. A Felhasználó e-mail címének megadásakor felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. Amennyiben a Felhasználó nem saját személyes adatait adja meg, úgy kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

    A Felhasználó bizonyos szolgáltatások, mint a felhasználói fiók létrehozása, és a vásárlás/zeneletöltés igénybevétele érdekében köteles megadni az alábbiakban feltüntetett adatait, ellenkező esetben nem kerülhet sor a szolgáltatás igénybevételére, a felek közötti szerződéskötésre.

    A weboldal használatának meghatározott fázisaiban, illetőleg a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások igénybevétele során az alábbiakban részletezett adatok kezelésére kerül sor:

    1. Regisztráció, felhasználói fiók létrehozása

      A kezelt adatok köre: név, e-mail cím, számlázási cím
      Az adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítése, hozzájárulás
      Az adatkezelés célja: szolgáltatás nyújtása, azonosítás, kapcsolattartás, számla kiállítása, ellenérték teljesítése
      Az adatkezelés módja: rögzítés, tárolás, saját fiók, melyben a Felhasználó megtekintheti az általa megadott, és Szolgáltató által kezelt személyes adatok körét
      Érintettek köre: mindazon Felhasználók, akik a weboldalon nyújtott zeneletöltési szolgáltatás igénybevétele érdekében a weboldalon saját felhasználói fiókot hoznak létre
      Az adatkezelés időtartama: 5 év, illetőleg a felhasználói fiók törléséig, figyelembe véve a vonatkozó jogszabályi előírásokat, pl. számviteli- és adó szabályokat is

    2. Vásárlás

      A kezelt adatok köre: név, e-mail cím, számlázási cím
      Az adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítése, hozzájárulás
      Az adatkezelés célja: zeneletöltési szolgáltatás nyújtása, azonosítás, kapcsolattartás, számla kiállítása, ellenérték teljesítése
      Az adatkezelés módja: rögzítés, tárolás
      Érintettek köre: azon Felhasználók, akik igénybe kívánják venni a weblap zeneletöltési szolgáltatását, és ennek érdekében a letöltés/vásárlása során megadják a Szolgáltató részére az ehhez szükséges adatokat
      Az adatkezelés időtartama: legfeljebb 5 év, figyelembe véve a vonatkozó jogszabályi előírásokat, pl. számviteli- és adó szabályok

    3. Technikai adatok

      A Felhasználó bejelentkező számítógépének a weboldalra történő látogatás során automatikusan generált adatai, melyek a Felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózásra kerülnek. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – nem kapcsolhatóak össze. Az adatokhoz kizárólag a Szolgáltató fér hozzá.

      A weboldal látogatásakor néhány információ a látogató számítógépéről rögzítésre kerül. Tájékoztatás mellett és ellenkező kérésig rögzítésre kerül a látogató IP címe, a böngésző típusa (pl. Internet Explorer), valamint annak a weboldalnak a címe, ahonnan a látogató a weboldalunkra érkezett. Az adatokat a szerver maximum egy hónapig tárolja.

      Amennyiben ezen adatok nem köthetők beazonosíthatóan egy konkrét magánszemélyhez, úgy személyes adatok kezelésének nem minősül az eljárás.

    4. Cookie-k/sütik

      A weboldalra történő látogatások során egy vagy több cookie-t (sütit) tárolunk számítógépén, melyek a weboldal és az azon található szolgáltatásaink megfelelő működéséhez szükségesek.

      Bővebb információt, illetve a Cookie kezelési szabályzatunkat ITT találja és olvashatja el.

    5. Hírlevéllel, reklámot is tartalmazó hírlevéllel kapcsolatos adatkezelés

      A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében a Felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott elérhetőségein megkeresse, illetőleg - a jelen Szabályzat rendelkezéseit szem előtt tartva - hozzájárulhat ahhoz, hogy a Szolgáltató a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje.

      Amennyiben a Felhasználó feliratkozik a weboldalon a Szolgáltató hirdetést, reklámot is tartalmazó hírlevelére, úgy az önkéntes adatszolgáltatás keretében az alábbi személyes adatai kezeléséhez járul hozzá:

      • Név
      • Email cím

      Az adatkezelés célja: kapcsolattartás, reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek küldése a Felhasználó részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról stb.
      Az adatkezelés módja: rögzítés, tárolás
      Érintettek köre: azok a Felhasználók, akik e-mail címüket megadásával feliratkoznak a hírlevélküldésre
      Az adatkezelés időtartama: Hírlevél esetében a Szolgáltató mindaddig kezeli a Felhasználónak a hírlevél feliratkozása során megadott adatait, ameddig az Felhasználó a hírlevélről le nem iratkozik a hírlevél alján található „A hírlevélről ide kattintva tud leiratkozni!” szövegre kattintva, vagy nem kéri a levételét a hírlevélre feliratkozók listájából e-mailben, vagy postai úton. Leiratkozás esetén a Szolgáltató minden – a reklámüzenetek, hírlevelek küldéséhez szükséges – személyes adatot töröl nyilvántartásából, és a Szolgáltató további hírleveleivel, ajánlataival nem keresi meg az Felhasználót. Az adatkezelés időtartama egyekben 36 hónap.

      Az e-mail címek kezelése elsősorban a Felhasználó azonosítását, a megrendelések teljesítése, szolgáltatások igénybe vétele során a kapcsolattartást szolgálja, így elsősorban ennek érdekében kerül sor e-mail küldésére. A Szolgáltató kiemelt figyelmet fordít az általa kezelt elektronikus levélcímek felhasználásnak jogszerűségére, így azokat csak a jelen pontban meghatározott módon használja fel (tájékoztató vagy reklám) e-mail küldésére.

      A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások vagy az ÁSZF változása esetén a változásokra vonatkozó, valamint a Szolgáltató egyéb hasonló szolgáltatásaira vonatkozó tájékoztatást a Szolgáltató bizonyos esetekben elektronikus formában, e-mailben juttatja el a Felhasználók részére. Az ilyen értesítéseket azonban a Szolgáltató nem használja reklámcélra.

  6. Adattovábbítás, adatfeldolgozás

    A Szolgáltató által kezelt adatokat elsődlegesen a Szolgáltató, és – a Szolgáltató utasításai, iránymutatása és ellenőrzése, felügyelete, valamint titoktartási kötelezettség mellett – a Szolgáltató munkavállalói, illetve megbízottai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át. A Szolgáltató személyes adatokat a jelen pontban felsoroltakon túl harmadik személyeknek csak a Felhasználó előzetes tájékoztatását követően megadott önkéntes, konkrét tájékoztatáson alapuló, egyértelmű hozzájárulása esetén ad át. Ez alól kivétel az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbítás.

    A Szolgáltató jogosult és köteles minden olyan rendelkezésére álló és általa szabályszerűen tárolt személyes adatot az illetékes hatóságoknak továbbítani, amely adattovábbításra őt jogszabály vagy jogerős hatósági vagy bírósági megkeresés, határozat kötelezi. Ilyen adat továbbítása, valamint az ebből származó következmények miatt a Szolgáltató nem tehető felelőssé.

    A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy tevékenysége során adatfeldolgozót vegyen igénybe, állandó vagy eseti megbízás alapján. Állandó jellegű adatfeldolgozásra elsősorban az ügyfélkapcsolattal, a szolgáltatások nyújtásával összefüggő adminisztráció ellátása, kötelezettség teljesítése, valamint az informatikai rendszer fenntartása érdekében kerülhet sor (pl. rendszerüzemeltető). Az adatfeldolgozó igénybe vétele során a vonatkozó jogszabályok, elsősorban az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint a GDPR vonatkozó rendelkezései az irányadóak. Adatfeldolgozó igénybe vételére kizárólag írásbeli, a szükséges tartalmi elemeket magában foglaló szerződés alapján kerülhet sor.

    Az adatfeldolgozónak a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogait és kötelezettségeit a vonatkozó jogszabályok keretei között a Szolgáltató határozza meg. Az adatkezelési műveletekre vonatkozó utasítások jogszerűségéért a Szolgáltató felel.

    Az adatfeldolgozó tevékenységi körén belül, illetőleg az Adatkezelő által meghatározott keretek között felelős a személyes adatok feldolgozásáért, megváltoztatásáért, törléséért, továbbításáért és nyilvánosságra hozataláért. Az adatfeldolgozó tevékenységének ellátása során más adatfeldolgozót nem vehet igénybe.

    Az adatfeldolgozó az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhat, a tudomására jutott személyes adatokat kizárólag a Szolgáltató rendelkezései szerint dolgozhatja fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhet, továbbá a személyes adatokat a Szolgáltató rendelkezései szerint köteles tárolni és megőrizni.

    A Szolgáltató garanciákat nyújtó szerződési feltételek kialakításával és megfelelő szervezeti, technikai intézkedésekkel biztosítja, hogy az adatfeldolgozó tevékenysége során az érintettek jogai ne sérülhessenek, és az adatfeldolgozó személyes adatokat csak akkor ismerhessen meg, ha az feladata ellátásához elengedhetetlenül szükséges.

  7. Adatbiztonság

    A Szolgáltató köteles az adatkezelési műveleteket úgy megtervezni és végrehajtani, hogy biztosítsa a Felhasználók, és valamennyi érintett magánszférájának védelmét.

    A Szolgáltató, illetve tevékenységi körében az esetlegesen általa megbízott adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi előírások érvényre juttatásához szükségesek.

    Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

    A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítani kell, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok - kivéve ha azt jogszabály lehetővé teszi - közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók, és a Felhasználókhoz rendelhetők.

    A személyes adatok automatizált feldolgozása során az adatkezelő és az adatfeldolgozó további intézkedésekkel biztosítja

    1. a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;
    2. az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;
    3. annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják;
    4. annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;
    5. a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és
    6. azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.

    A Szolgáltatónak és az adatfeldolgozóknak az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene az adatkezelőnek.

    1. A számítógépes hálózaton tárolt adatok

      A Szolgáltató az informatikai védelemmel kapcsolatos feladatai körében gondoskodik különösen:

      • A jogosulatlan hozzáférés elleni védelmet biztosító intézkedésekről, ezen belül a szoftver és hardver eszközök védelméről, illetve a fizikai védelemről (hozzáférés védelem, hálózati védelem);
      • Az adatállományok helyreállításának lehetőségét biztosító intézkedésekről, ezen belül a rendszeres biztonsági mentésről és a másolatok elkülönített, biztonságos kezeléséről (tükrözés, biztonsági mentés);
      • Az adatállományok, illetve az azokat hordozó eszközök fizikai védelméről, ezen belül a tűzkár, vízkár, villámcsapás, egyéb elemi kár elleni védelemről, illetve az ilyen események következtében bekövetkező károsodások helyreállíthatóságáról (archiválás, tűzvédelem).
    2. Vírusvédelem

      A személyes adatokat kezelő hálózaton a vírusvédelemről folyamatosan kell gondoskodni.

    3. Hozzáférés védelem

      A Szolgáltató az elektronikus nyilvántartást külön erre a célra fejlesztett informatikai program útján üzemelteti, amely megfelel az adatbiztonság követelményeinek. A program biztosítja, hogy az adatokhoz csak célhoz kötötten, ellenőrzött körülmények között és kizárólag azon személyek férjenek hozzá, akiknek a feladataik ellátása érdekében erre szükségük van.

      A Szolgáltató lehetőség szerint törekszik az adatminimum elvének érvényesülésére, annak érdekében, hogy az egyes munkavállalók, és egyéb, a Szolgáltató érdekkörében eljáró személyek csak a szükséges személyes adatokhoz férjenek hozzá.

    4. Papír alapú adatkezelések

      A Szolgáltató a papíralapú nyilvántartások védelme érdekében megteszi a szükséges intézkedéseket különösen a fizikai biztonság, illetve tűzvédelem tekintetében.

      A munkavállalók, és egyéb, a Szolgáltató érdekében eljáró személyek az általuk használt, vagy birtokukban lévő, személyes adatokat is tartalmazó adathordozókat, függetlenül az adatok rögzítésének módjától, kötelesek biztonságosan őrizni, és védeni a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.

      Ezen adatok biztonsága érdekében az alábbi intézkedéseket kell foganatosítani:

      • Tűz- és vagyonvédelem: Az iratokat jól zárható, tűz- és vagyonvédelemmel ellátott helyiségben kell tárolni.
      • Hozzáférés védelem: A kezelt iratokhoz csak az illetékes ügyintézők, valamint azok vezetői férhetnek hozzá.
  8. Adatvédelmi incidens

    A Szolgáltató adatvédelmi incidensről való tudomásszerzését követő 72 órán belül köteles értesíteni az adatvédelmi hatóságot valamint az adatvédelmi incidens érintetteit, kivéve, ha az incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve.

  9. Nyilvántartás

    A Szolgáltató adatvédelmi nyilvántartást vezet az általa kezelt adatokról.

  10. A Felhasználó jogai, jogérvényesítés módja, kártérítés

    A Szolgáltató elősegíti a Felhasználók jogainak a gyakorlását.

    1. A Felhasználó jogai

      1. Átlátható tájékoztatáshoz és kommunikációhoz fűződő jog

        A Felhasznál bármikor jogosult a személyes adatai kezeléséről információt tájékoztatást kérni és kapni tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva. A Szolgáltató a tájékoztatást a Felhasználó részére írásban vagy más módon – ideértve adott esetben az elektronikus utat is – díjmentesen, indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül köteles megadni. A Felhasználó kérésére szóbeli tájékoztatás is adható, feltéve, hogy más módon igazolták az érintett személyazonosságát.

        A Szolgáltató tájékoztatja a Felhasználót a kérelme megismerését követően általa tett intézkedésekről.

      2. A hozzáférés joga

        A Felhasználó jogosult arra, hogy a Szolgáltatótól tájékoztatást kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz hozzáférést kapjon, továbbá megfelelő tájékoztatást kapjon az adatkezelés céljairól, az érintett személyes adatok kategóriáiról, mindazon személyekről, akikkel a személyes adatokat közölték, az adatkezelés időtartamáról, a Felhasználó jogairól, ideértve a panasztételi jogot is.

        A Szolgáltató az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát a Felhasználó rendelkezésére bocsátja. A Felhasználó által kért további másolatokért a Szolgáltató az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha a Felhasználó elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha az érintett másként kéri.

        A másolat igénylésére vonatkozó jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

      3. A helyesbítéshez való jog

        A Felhasználó jogosult arra, hogy kérésére a Szolgáltató indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, a Felhasználó jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

      4. A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

        A Felhasználó jogosult arra, hogy kérésére a Szolgáltató indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, a Szolgáltató pedig köteles arra, hogy a Felhasználóra vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

        1. a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
        2. a Felhasználó visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
        3. a Felhasználó tiltakozik az adat kezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
        4. a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
        5. a személyes adatokat a Szolgáltató alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
        6. a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.
      5. Az adatkezelés korlátozásához való jog

        A Felhasználó jogosult arra, hogy kérésére a Szolgáltató korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

        1. a Felhasználó vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Szolgáltató ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
        2. az adatkezelés jogellenes, és a Felhasználó ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
        3. a Szolgáltatónak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de a Felhasználó igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
        4. a Felhasználó tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Szolgáltató jogos indokai elsőbbséget élveznek-e a Felhasználó jogos indokaival szemben.
      6. Az adathordozhatósághoz való jog

        A Felhasználó jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa a Szolgáltató rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná a Szolgáltató, ha:

        1. az adatkezelés hozzájáruláson, vagy szerződésen alapul; és
        2. az adatkezelés automatizált módon történik.

        Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása során a Felhasználó jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

      7. A tiltakozáshoz való jog

        A Felhasználó jogosult arra, hogy a tiltakozzon a személyes adatai kezelése ellen, amennyiben a személyes adatok kezelése kizárólag a Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy a Szolgáltató, illetőleg harmadik személy jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, továbbá, amennyiben a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás, tudományos kutatás érdekében történik.

        Ha a Felhasználó tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

        A tiltakozás jogára legkésőbb a Felhasználóval való első kapcsolatfelvétel során kifejezetten fel kell hívni annak figyelmét, és az erre vonatkozó tájékoztatást egyértelműen és minden más információtól elkülönítve kell megjeleníteni.

  11. Jogérvényesítés módja

    1. Panasz

      A Szolgáltató esetleges jogsértése ellen a Felhasználó panasszal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz:

      Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
      1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
      Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
      Telefon: +36-1-391-1400
      Fax: +36-1-391-1410
      E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

    2. Bíróság előtti eljárás kezdeményezése

      Amennyiben a Felhasználó Szolgáltató valamely döntésével, intézkedésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől, tudomásszerzéstől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat. A bíróság soron kívül jár el.

      A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

      A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

      Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére, illetve az adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.

      Ha a bíróság az adatátvevő kérelmét elutasítja, az adatkezelő köteles az érintett személyes és/vagy egészségügyi adatát az ítélet közlésétől számított 3 napon belül törölni. Az adatkezelő köteles az adatokat akkor is törölni, ha az adatátvevő a meghatározott határidőn belül nem fordul bírósághoz.

      A bíróság elrendelheti ítéletének – az adatkezelő azonosító adatainak közzétételével történő – nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei és nagyobb számú érintett védett jogai megkövetelik.

    3. Kártérítés

      A Szolgáltató a Felhasználó adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. A Felhasználóval szemben a Szolgáltató felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. A Szolgáltató mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

      Nem kell megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

  12. Egyéb rendelkezések

    Jelen Adatvédelmi Szabályzat 2018. május 25. napjától, visszavonásig hatályos.

    Jelen Adatvédelmi Szabályzat a www.hungarotonmusic.com (www.hungaroton.hu) weblapon folyamatosan elérhető.

    A Szolgáltató jogosult az Adatkezelési Szabályzatot egyoldalúan módosítani. Szolgáltató a módosításról a változások www.hungarotonmusic.com (www.hungaroton.hu) oldalon történő közzététele útján értesíti a Felhasználót.

    Felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított Adatkezelési Szabályzatot.

Általános szolgáltatási feltételek

Megállapodás audio tartalmak internetes letöltésére vonatkozó szolgáltatás igénybevételére

amely létrejött elektronikus úton és alulírott napon egyrészről a Fotexnet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (1126 Budapest, Nagy Jenő u. 12., Cg. 01-09-678806), a továbbiakban Szolgáltató, másrészről a regisztráció során megadott adatokkal azonosított természetes vagy jogi személy, a továbbiakban Felhasználó, a továbbiakban együtt mint Szerződő Felek között az alábbi feltételekkel.

  1. Szolgáltató kijelenti, hogy az internet közcélú hálózatán elektronikus áruházat és szolgáltatást működtet, amely az internetfelhasználók részére audio állományok egyedi lehívásra hozzáférhetővé tételét és az egyedi felhasználási engedélyek szerinti letöltését biztosítja (a továbbiakban Szolgáltatás).
  2. Felhasználó kijelenti, hogy audio állományokhoz történő hozzáférésre és azok letöltésére igénybe kívánja venni a Szolgáltatást.
  3. A fentiekre tekintettel Szerződő Felek rögzítik, hogy Felhasználó Szolgáltatónál a felhasználóként való regisztrációt elvégezte, és a "regisztrálok" gombra történő kattintással a jelen megállapodás közöttük létrejön.
  4. Felhasználó kijelenti, hogy a Szolgáltatás Általános Szerződési Feltételeit megismerte és magára nézve kötelezőnek elfogadta, továbbá a Szolgáltatás igénybevételéhez szükséges adatai kezeléséhez az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott körben hozzájárult.
  5. Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót és Felhasználó tudomásul veszi, hogy Szolgáltató a Szolgáltatás Általános Szerződési Feltételeit jogosult egyoldalúan módosítani. Az Általános Szerződési Feltételek módosítása esetén Szolgáltató a változásokról Felhasználót e-mail útján a módosítás hatálybalépését megelőzően 8 (nyolc) nappal értesíti. Szolgáltató nem köteles az előzőekben írt határidőt az Általános Szerződési Feltételek azon módosításaira alkalmazni, amikor az valamely, Szolgáltató adataiban bekövetkezett változás, a Szolgáltatás új honlapokra való kiterjesztése, új szolgáltatás vagy fizetési mód bevezetése miatt válik szükségessé, illetve ha a módosítás a már nyújtott szolgáltatásokra vonatkozó feltételeket nem érinti. Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót, hogy a mindenkor hatályos Általános Szerződési Feltételek a Szolgáltatás honlapján elérhető, megtekinthető és onnan nyomtatható.

Általános Szerződési Feltételek audio tartalmak internetes hozzáférhetővé tételére és letöltésére vonatkozó szolgáltatás igénybevételére

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) határozzák meg a Fotexnet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által a természetes vagy jogi személy felhasználók részére nyújtott, audio tartalmak internetes egyedi lehívásra hozzáférhetővé tételére és az egyedi felhasználási engedélyek szerinti letöltésére vonatkozó szolgáltatás igénybevételének feltételeit, valamint a Szolgáltató és a Felhasználó között keletkező jogokat és kötelezettségeket.

A Szolgáltatásra történő regisztrációval az audio tartalom letöltésére az itt írt feltételeket a Felhasználó magára nézve kötelezőnek ismeri el. Jelen ÁSZF a Szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szerződés elválaszthatatlan részét képezi. Jelen ÁSZF rendelkezései minden esetben irányadók a Szolgáltató és a Felhasználó közötti jogviszonyra, kivéve, ha a Szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szerződés kifejezetten eltérő rendelkezéseket tartalmaz.

  1. A Szolgáltató adatai
    • A Szolgáltatás tulajdonosa és üzemeltetője: Fotexnet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (a továbbiakban Szolgáltató)
    • A Szolgáltató rövidített cégneve: Fotexnet Kft.
    • A Szolgáltató székhelye: 1126 Budapest, Nagy Jenő u. 12.
    • A Szolgáltatót nyilvántartó hatóság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság
    • A Szolgáltató cégjegyzékszáma: Cg. 01-09-678806
    • A Szolgáltató adószáma: 11830007-2-43
    • A Szolgáltató e-mail címe: hungarotonmusic@fotex.net
    • A Szolgáltatás elsődleges internetes honlapjának címe: www.hungartonmusic.com
  2. Fogalommeghatározások
    • Szolgáltatás vagy Áruház: olyan szolgáltatás, amelyben a Szolgáltató az általa működtetett internetes áruházban a Felhasználó részére hozzáférhetővé teszi a jogtulajdonát képező aktuális, jogvédett audio tartalmakat, és lehetővé teszi azok Felhasználó általi letöltését.
    • Regisztrált Szolgáltatás: olyan Szolgáltatás, amelynek igénybevétele a Felhasználó előzetes regisztrációjához kötött.
    • Felhasználó: természetes vagy jogi személy, aki valamely audio tartalmat a Szolgáltatáson keresztül tölt le.
    • E-mailcím és jelszó: a Regisztrált Szolgáltatást igénybevevő Felhasználóhoz hozzárendelt, a Felhasználó által megadott e-mailcím és a Felhasználó által választott egyedi karaktersorozat, amelyekkel a Felhasználó azonosítása a Szolgáltató által elvégezhető, és amely alkalmas a Felhasználó megkülönböztetésére a Szolgáltatás többi felhasználójától.
    • Jogtulajdonos: a Szolgáltatóval felhasználási tárgyú szerződést kötött jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező társaság, amely szerzői jogi jogosultként hozzájárult jogvédett audio tartalmak Szolgáltató általi felhasználásához a Szolgáltatás céljára.
    • Termék vagy audio tartalom: az Szjt. szerint szerzői jogi oltalmat élvező, a Szolgáltatás internetes honlapjáról letölthető zenei alkotás, ezek összessége, illetve bármely részlete.
    • Harmadik személyek: a Szolgáltatón és a Felhasználón kívüli magán- és jogi személyek, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok.
    • Ptk.: a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény.
    • Szjt: a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény.
  3. Regisztráció a Szolgáltatás igénybevételére
    • A Felhasználó a Regisztrált Szolgáltatást önkéntes regisztrációjával veheti igénybe.
    • A Szolgáltató a Felhasználóhoz elektronikus úton a regisztrációt követően továbbítja visszaigazolását arról, hogy a regisztrációja sikeres volt. A regisztrációról szóló visszaigazolás tartalmazza a Felhasználó elfogadott e-mailcímét és a regisztráció elfogadásának tényét. 3. A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a regisztrációt indokolt esetben visszautasítsa, vagy bármikor, átmenetileg vagy véglegesen visszavonja, így különösen
    • valótlan vagy hiányos adatok megadása;
    • a Szolgáltató, a jogtulajdonosok és/vagy más felhasználók személyes adataival, a Szolgáltatás rendszerével vagy a Termékekkel történő bármilyen visszaélés esetén. A visszautasítás, illetve visszavonás okáról a Szolgáltató a Felhasználót e-mail üzenetben tájékoztatja.
    • A regisztráció során kötelező és nem kötelező adatok bevitelére van lehetőség. A Szolgáltató a Felhasználó regisztrációját csak akkor fogadja el, ha a Felhasználó valamennyi, kötelezően kitöltendő adatot rögzítette. A kötelezően kitöltendő mezőket a rendszer * szimbólummal jelöli.
    • A Szolgáltató nyomatékosan ajánlja, hogy a Felhasználó rendszeresen módosítsa jelszavát, és azt senkinek ne adja át, mások által hozzáférhető helyen ne tárolja. Amennyiben a Felhasználó jelszavát elfelejti vagy elveszíti, új jelszavát a Szolgáltató a regisztrációkor megadott e-mail címre történő megküldéssel bocsátja rendelkezésre.
    • A Felhasználó a regisztráció során megadott személyes adatait módosíthatja. A Felhasználó köteles az adataiban bekövetkezett változásokról a Szolgáltatót a változás bekövetkeztétől számított legfeljebb 8 (nyolc) napon belül tájékoztatni.
  4. A Szolgáltatás nyújtása és felhasználása
    1. A Szolgáltató kötelezettsége a fentiekben meghatározott Szolgáltatás nyújtása a Felhasználó részére a jelen ÁSZF rendelkezései szerint.
    2. Jelen ÁSZF alapján a Szolgáltató internetes áruházában biztosítja a Termékek elérését, letöltését, illetve a Termékek ellenértéke kifizetésének lehetővé tételét.
    3. A Felhasználó a Regisztrált Szolgáltatást a regisztrációt követően az Áruházba e-mailcíme és jelszava megadásával történő bejelentkezésével tudja igénybe venni. A Felhasználó az Áruházban kiválasztott Termékeket letöltés és megvásárlás céljára a kosarába helyezheti. Adott Termék kosárba helyezése nem kötelezi a Felhasználót annak megvásárlására. Amennyiben a Felhasználó mégsem kívánja megvásárolni a kiválasztott Terméket, akkor azt a kosarából bármikor kiveheti a Termék mellett található "nem kérem" gombra kattintva.
    4. A Termékek megvásárlására a Regisztrált Szolgáltatás keretében azok kosárba helyezésével, majd a "megvásárolom" gombra történő kattintással nyílik lehetőség. A fizetés kizárólag bankkártyával (American Express, Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron) történhet az OTP Bank rendszerén keresztül. A fizetést és a vásárlást követően Felhasználó regisztráció során megadott e-mailcímére Szolgáltató visszaigazolást küld. A megvásárolt Termékek és a rendeléshez kapcsolódó számla a Felhasználó "Zenéid" oldalára kerülnek, és a Felhasználó jogosulttá válik azokat számítógépére letölteni. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy adott rendelésben szereplő valamennyi Termék vételárát ki kell egyenlítenie, mielőtt a Termékek bármelyikét letölthetné.
    5. Regisztrált Szolgáltatás igénybevételének tárgyi feltétele, hogy a Felhasználó rendelkezzen internet-hozzáféréssel. A Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Termékek használata egyéb hardver és szoftver eszközöket igényelhet, valamint hogy az említett hardverre és szoftverre vonatkozóan saját felelősségére jár el.
    6. A Szolgáltatás igénybevételéhez a Firefox 3.5 vagy az Internet Explorer 7 vagy a Safari 4 programnak vagy továbbfejlesztett verzióiknak telepítése szükséges. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy bármikor megváltoztassa a Termékek letöltéséhez, átviteléhez, másolásához és felhasználásához szükséges szoftvert.
    7. A Felhasználó nem sértheti meg, illetve nem kísérelheti meg megsérteni a Szolgáltatás honlapjának a biztonságát, ideértve különösen az alábbi eseteket:
    8. hozzáférés a nem a Felhasználó számára szánt adatokhoz vagy bejelentkezés olyan felhasználónévvel, amelyre a Felhasználó nem jogosult;
    9. megkísérelni a rendszer vagy a hálózat sebezhetőségének vizsgálatát, kémlelését vagy tesztelését, vagy megfelelő felhatalmazás nélkül megsérteni a rendszer biztonságát vagy jogosultság-ellenőrző intézkedéseit;
    10. kísérlet bármely felhasználó, host vagy hálózat számára nyújtott szolgáltatásokba való beleavatkozásba, illetve azok megzavarásába, a teljesség igénye nélkül ideértve a következőket: vírus elhelyezése a honlapon, a honlap túlterhelése (overloading), elárasztása (flooding), spammelése (spamming), levelekkel való bombázása (mailbombing) vagy összeomlasztása (crashing);
    11. nem kívánt e-mailek (spam) küldése, ideértve termékek vagy szolgáltatások propagálását és/vagy hirdetését;
    12. bármely TCP/IP csomag fejezetének vagy a fejezetben lévő információ bármely részének meghamisítása bármiféle e-mail vagy hírcsoport postázása során.
A rendszer vagy a hálózat biztonságának megsértése polgári vagy büntetőjogi konzekvenciákat vonhat maga után. A Felhasználó beleegyezik abba, hogy nem használ semmilyen olyan eszközt, szoftvert vagy eljárást, amellyel megzavarja vagy megkísérli megzavarni a Szolgáltatás honlapjának rendeltetésszerű működését, vagy bármely, a honlapon folytatandó tevékenységet.
  5. Az ÁSZF hatálya
    1. Az ÁSZF hatálya a Szolgáltatóra, valamint a Felhasználóra terjed ki. A Szolgáltató és Jogtulajdonosok közötti jogviszony feltételeit külön szerződések tartalmazzák. Az ÁSZF hatálya nem terjed ki a fizetést bonyolító pénzintézetre.
    2. A Szolgáltató és a Felhasználó közötti jogviszony akkor jön létre, ha a Felhasználó rendszerbe való regisztrációja megtörténik, illetve ennek keretében a Felhasználó a Szolgáltatás jelen ÁSZF-jét elfogadja, és a Felhasználó részére a Szolgáltató által elektronikus úton továbbított visszaigazolás megtörténik.
    3. Az ÁSZF határozatlan időre szól.
    4. Az ÁSZF módosításának esetén a Szolgáltató a Felhasználót a módosítás hatálybalépését megelőzően legalább 8 (nyolc) nappal korábban e-mailben értesíti.
    5. A Szolgáltató nem köteles a 4. pontban foglalt határidőt az ÁSZF azon módosításaira alkalmazni, amikor az ÁSZF módosítása valamely, a Szolgáltató adataiban bekövetkezett változás, a Szolgáltatás új honlapokra való kiterjesztése, új szolgáltatás vagy fizetési mód bevezetése miatt válik szükségessé, illetve ha a módosítás a már nyújtott szolgáltatásokra vonatkozó feltételeket nem érinti.
  6. A jogviszony megszűnése
    1. A Szolgáltató rendes felmondással 90 (kilencven) napos határidővel felmondhatja a jogviszonyt a Felhasználó értesítése mellett. Az értesítés e-mailben, a Felhasználó által a regisztrációkor megadott e-mailcímen történik.
    2. A Szolgáltató a jogviszonyt jogosult azonnali hatállyal felmondani, amennyiben a Felhasználó a 4/6., illetve a 10. pontban írt tilalmakat és előírásokat megszegi.
    3. A Felhasználó egyéb súlyos szerződésszegése esetén a Szolgáltató jogosult azonnali hatállyal felmondani a jogviszonyt, azzal hogy a felmondást megelőzően, legalább 15 (tizenöt) napos határidővel, hitelesen aláírt elektronikus levélben köteles felszólítani a Felhasználót a szerződésszegés megszüntetésére.
  7. A Szolgáltatás díja
    1. A Szolgáltató számlát állít ki minden vásárlásról.
    2. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a kiállított számlákat Szolgáltató a "Zenéid" oldal alatt teszi számára elérhetővé.
    3. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy elektronikus megrendelése azt jelenti, hogy elismeri az ÁSZF kötelező érvényét, és szándékában áll a vásárlások ellenértékét megfizetni.
    4. A Felhasználó a Termékek ellenértékét bankkártyával on-line üzemmódú virtuális elektronikus kártyaelfogadó terminálon (VPOS) keresztül egyenlítheti ki.
    5. Bankkártyával történő fizetésnél a Felhasználó a fizetőoldalon a kártyák szimbólumaival megjelölt betéti és hitelkártyákkal vásárolhat. A fizetéshez meg kell adni a terhelendő bankkártya számát, lejárati dátumát és érvényesítési kódját (CVC2 vagy CVV2). A Felhasználó által megadott adatok ellenőrzésre kerülnek az érintett bank által, majd banki jóváhagyás után kerül csak engedélyezésre a letöltött Termék felhasználása. Bankkártyás fizetés esetén a Szolgáltató a VII/2. pont rendelkezései szerint számlát állít ki a regisztráció során megadott címre a tranzakciók után. 6. A Szolgáltató az Áruházban kínált Termékekre vonatkozóan fenntartja a mindenkori árváltoztatás jogát. A feltüntetett árak bruttó árak, az áfa összegét tartalmazzák.
    6. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy adott letöltéssel kapcsolatos tranzakció akkor teljesül, amikor a Termékek ellenértékét a Szolgáltató részére megfizette.
  8. Szavatosság, felelősség, korlátozás
    1. A Szolgáltató minden ésszerű erőfeszítést megtesz a Szolgáltatás hatékonyságának és folyamatosságának biztosítása érdekében, de nem felel azon veszteségekért, vagy bármiféle kárért, amelyeket a Szolgáltatások meghibásodása, vagy egyéb elégtelensége okozott. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a folyamatos üzemeltetés a Szolgáltató előzetes tudta és szándéka ellenére is megszakadhat, különösen a Szolgáltatás kezdeti, beüzemelési időszakában. A Szolgáltató ennek megfelelően nem garantálja a Szolgáltatás és/vagy a kapcsolódó honlap hibamentes és zavartalan működését, illetőleg hogy a Szolgáltatáshoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes lesz. Ilyenkor azonban a Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a Szolgáltatás mielőbb újra elérhető legyen, de időbeli garanciát nem vállal a helyreállítás tekintetében.
    2. A Szolgáltató mindent megtesz a gyors adatcsere érdekében, de - különösen a Szolgáltatás kezdeti, beüzemelési időszakában - nem vállal garanciát az információ késéséért vagy esetleges elvesztéséért. A honlap, illetve az ott elérhető információk, dokumentációk, vagy más írott anyagok hozzáféréséből, illetve azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, a honlap használatra alkalmatlan állapotából vagy a nem megfelelő működésből, hiányosságból, esetleges üzemzavarból vagy félreérthetőségből eredő károkért és/vagy veszteségért való felelősséget a Szolgáltató kifejezetten kizárja. A Szolgáltató nyomatékkal felhívja a Felhasználó figyelmét, hogy amennyiben a Termék felhasználhatóságát valamely meghatározott időpontra vagy alkalomra kívánja biztosítani, a fizetési megoldásból és a Szolgáltatás esetleges hibáiból fakadó késedelmet a Termék letöltésekor vegye figyelembe, mivel a Szolgáltató nem vállal felelősséget azért, hogy a Termék valamely időpontra vagy alkalomra rendelkezésre áll és felhasználható.
    3. A Szolgáltató jogosult a Szolgáltatás és/vagy a kapcsolódó honlap karbantartása érdekében a Szolgáltatást szüneteltetni minden előzetes tájékoztatás vagy értesítés nélkül.
    4. A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a Szolgáltatást és/vagy a kapcsolódó honlapot szükség szerint, időről időre továbbfejlessze vagy módosítsa, feltéve, hogy az ilyen módosítások nem változtatják meg a jelen ÁSZF-ben foglaltakkal ellentétes módon a Szolgáltatás jellegét és nem hatnak hátrányosan annak funkciójára.
    5. A Szolgáltató fenntartja magának a jogot a Szolgáltatás és/vagy a kapcsolódó honlap részbeni vagy teljes megszüntetésére a Felhasználó előzetes értesítése nélkül is.
    6. A Szolgáltató fenntartja magának a jogot a Szolgáltatás keretében értékesítésre kínált audio tartalom előzetes értesítés nélküli, azonnali hatályú megváltoztatására, így egyes Termékek eltávolítására is a Szolgáltatás honlapjáról. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy amennyiben adott Termék visszavonásra kerül, a Termék letöltésére és további felhasználására nem jogosult, a Szolgáltató pedig nem köteles a felhasználhatóság feltételeit lehetővé tenni.
    7. A Szolgáltató csak a neki felróható szándékos vagy súlyosan gondatlan hibákkal okozott károkért felel. A felelősség mértéke nem haladhatja meg az adott tranzakció értékét. A Termékek díja a felelősség korlátozására tekintettel került kialakításra.
    8. A Szolgáltató nem vállal semmilyen felelősséget a Szolgáltatás honlapján szolgáltatott információkkal, tartalmakkal, Termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban, különösen a harmadik személyektől beszerzett információkra, tartalmakra, Termékekre és szolgáltatásokra nézve. A Szolgáltatást a Felhasználó kizárólag saját felelősségére használhatja. A Szolgáltató nem vállal semmilyen felelősséget a Szolgáltatás és/vagy a kapcsolódó honlap használatával kapcsolatban a Felhasználó számítógépén vagy egyéb vonatkozásban keletkezett vagy elszenvedett károkért. A Szolgáltató kizár minden felelősséget, amely a Termékek letöltéséből, esetleges hibájából, illetve a Felhasználó számítógépén futó programmal való összeegyeztethetetlensége vagy bármely internetes vírus miatt következik be.
    9. Azt követően, hogy a Felhasználó letöltötte és megkapta a Terméket, a Szolgáltató nem vonható felelősségre a Termék károsodásáért, megsemmisüléséért vagy sérüléséért.
    10. A Felhasználót a jelszava titkos és biztonságos kezelésével kapcsolatosan kizárólagos felelősség terheli. A Felhasználó ezen adatot nem adhatja ki harmadik személynek, és nem használhatja más felhasználónevét és jelszavát, illetve nem kísérelheti meg más hozzáférésének használatát. A Felhasználót teljes körű felelősség terheli a felhasználói fiókjához tartozó jelszóval kapcsolatban. A Felhasználó vállalja, hogy haladéktalanul értesíti a Szolgáltatót adatainak bármilyen illetéktelen felhasználása, illetve a biztonság egyéb módon való megsértése esetén. A jelszó tárolásából vagy a jelszó harmadik személy részére való átadásából fakadó károkért a Szolgáltató nem felel.
    11. A Felhasználó kijelenti, hogy az általa a regisztráció során megadott adatok a valóságnak megfelelően kerültek megadásra a regisztrációs űrlapon és minden egyéb olyan alkalommal, amikor azt a Szolgáltatás igénybevétele során kéri a program. A Szolgáltató kizárja a regisztráció során helytelen vagy működésképtelen adatok vagy e-mail cím megadásából eredő kárért való felelősségét, ugyanakkor az ezzel kapcsolatosan felmerülő kárának megtérítését követelheti a Felhasználótól. A Szolgáltató a Felhasználó adataiban történt változások bejelentésének elmulasztásából eredő károkért nem vállal felelősséget, ugyanakkor az ezzel kapcsolatosan felmerülő kárának megtérítését követelheti a Felhasználótól.
    12. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató nem felelős semmilyen olyan kárért vagy visszaélésért, amely a bankkártyával történő fizetés során vagy következtében keletkezik, így azért sem, ha a bankkártya elvesztését a Felhasználó nem jelentette be a bankkártyát kibocsátó pénzintézet felé. A Szolgáltató különösen nem vállal felelősséget a fizetési megoldás hibáiért, hiányosságaiért vagy biztonságosságáért.
    13. A Szolgáltató kizárja a felelősséget minden olyan kárért, amelyet a Felhasználó vagy harmadik személy jogellenes tevékenysége vagy mulasztása okozott.
  9. A személyes adatok kezelése
    1. A Szolgáltató jogosult a Felhasználó által megadott személyes adatokat tárolni, feldolgozni, és a Szolgáltatással kapcsolatban felhasználni. A Felhasználó elfogadja, hogy a Szolgáltató személyes, illetve egyéb adatait a Szolgáltatás minőségének fejlesztése, a Felhasználó érdekeinek figyelemmel kísérése és érvényesítése, továbbá a Szolgáltatás nyújtásával és igénybevételével kapcsolatos tájékoztatási tevékenység megvalósítása céljából felhasználja. A Szolgáltató különösen jogosult
    2. amennyiben erre jogszabály kötelezi, kötelezettségének eleget téve az adatokat hatóságoknak kiszolgáltatni;
    3. a regisztrációkor megadott kiegészítő adatokat névhez nem kötötten statisztikai és marketing célokra felhasználni;
    4. a személyes adatokat a regisztráció során vagy egyéb módon megadott tartalommal kezelni, feldolgozni.
    5. A Szolgáltató a személyes adatokat kizárólag a Szolgáltatás teljesítéséhez szükséges mértékben ismerheti meg. Ha a Szolgáltatónak a Szolgáltatás teljesítése során közlés vagy más személyes adat jutott tudomására, azok tartalmának megismerését más részére nem teheti lehetővé.
    6. A Szolgáltató kijelenti, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezéseit figyelembe veszi, eleget tesz a hatályos adatvédelmi rendelkezéseknek, és szavatosságot vállal azért, hogy a Felhasználó személyes és egyéb adatainak, illetve banktitkainak illetéktelen személyek nem juthatnak a birtokába. A Felhasználó személyes adatainak kezelésével kapcsolatos jogszabályi előírásokat a Szolgáltató az adatkezelés minden fázisában köteles betartani.
    7. A Szolgáltató tiszteletben tartja és védi a Felhasználó személyes adatait, amelyeket bizalmasan kezel. Egyben felhívja a Felhasználó figyelmét, hogy a Szolgáltatás rendszere tartalmazhat olyan honlapokra mutató linkeket, amelyeket nem a Szolgáltató üzemeltet, és ezen honlapok adatvédelmi rendelkezései eltérhetnek a Szolgáltatás rendszerének adatvédelmi rendelkezéseitől.
    8. A Szolgáltató kijelenti, hogy alvállalkozói, megbízottjai és alkalmazottai a Szolgáltatóval azonos adatvédelmi és titoktartási kötelezettség teljesítésére kötelesek.
    9. A Szolgáltatónak a Felhasználó személyes adatait védenie kell, különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozás, törlés, sérülés, megsemmisülés ellen, illetve egyéb adatait is törlés, illetőleg sérülés, megsemmisülés ellen.
    10. A jelen ÁSZF-ben szabályozott eseteken túl a Szolgáltató a Felhasználó személyes adatait hozzájárulása nélkül nem használja fel, és másnak sem engedélyezi a felhasználást.
    11. A Szolgáltató kijelenti, hogy adattovábbítás és adattárolás során harmadik személy az adatokhoz jogszerűen nem férhet hozzá. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Termékekért történő fizetés során igénybevett pénzintézetek rendszerén keresztül bonyolított fizetési megbízások biztonságát a Szolgáltató nem szavatolja.
    12. A Szolgáltató vállalja, hogy a Felhasználó előzetes hozzájárulása nélkül a Felhasználóról semmiféle információt nem ad ki, kivéve ha erre jogszabály, bírósági határozat vagy jogszabályon alapuló egyéb hatósági rendelkezés kötelezi.
    13. A Felhasználó köteles minden tőle elvárhatót megtenni személyes adatainak, különösen a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások igénybevételéhez szükséges jelszó védelme érdekében. A Felhasználó felelősséggel tartozik minden olyan eseményért, tevékenységért, amely e-mailcímének és jelszavának felhasználásával valósult meg.
    14. A személyes adatoknak a jelen ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő használata miatt a Szolgáltatót nem terheli semmilyen felelősség, ha az vagy az abból származó kár a Felhasználó szándékos vagy gondatlan magatartásából származott, illetve ha a Szolgáltató a jelen ÁSZF-ben foglalt rendelkezések szerint járt el.
    15. A bankkártyával történő fizetéssel kapcsolatos adatkezelésre az erről szóló külön jogszabályban foglaltak is irányadók.
    16. A Szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot (ún. „cookie”-t) helyez el. A cookie célja az adott oldal minél magasabb színvonalú működésének biztosítása, a felhasználási élmény növelése, az oldal kezelésének megkönnyítése érdekében.
    17. A www.hungarotonmusic.com weboldal látogatásával, az ott megjelenő tájékoztató ablakon elhelyezett „Rendben” jelölőnégyzet elfogadásával a Felhasználó hozzájárulását adja ahhoz, hogy az említett cookie-k a Felhasználó számítógépén tárolódjanak és ahhoz a Szolgáltató hozzáférhessen.
    18. A cookie-k főszabály szerint 30 napig tárolódnak, ugyanakkor a Felhasználó a böngésző program segítségével beállíthatja és meggátolhatja a cookie-kal kapcsolatos tevékenységet, ez utóbbi esetben, a cookie-k használata nélkül előfordulhat, hogy a Felhasználó nem lesz képes használni a weboldal minden szolgáltatását.
  10. A termékek felhasználására vonatkozó szabályok
    1. A Felhasználó a jelen ÁSZF szerint korlátozott és nem kizárólagos magáncélú felhasználási jogot szerez az Szjt.-ben foglaltaknak megfelelően. Mindennemű rögzítő vagy másolható képesség kizárólag a Felhasználó kényelmét szolgálja, és nem jelenti azt, hogy bármely Termékre vagy bármely Termékben megtestesült tartalomra, hangfelvételre, kísérőzenére, grafikára vagy egyéb, szerzői joggal védett anyagra vonatkozó szerzői jog Jogtulajdonosai bármilyen jogot adnának, illetve bármelyik jogukról lemondanának a Felhasználó javára.
    2. A Felhasználóra semminemű letöltés vagy másolás eredményeképpen, illetve egyéb úton nem száll át semmilyen, a letöltött Termékekre vonatkozó jog, jogcím vagy érdekeltség. A Termékekre vonatkozó minden jog tulajdonosa a Szolgáltató, illetve a Jogtulajdonosok, és a Felhasználó csak korlátozott, nem átruházható, nem kizárólagos, visszavonható, tovább nem engedélyezhető joggal rendelkezik a Termékek magáncélra történő felhasználására vonatkozóan.
    3. Nem minősül szabad felhasználásnak - függetlenül attól, hogy magáncélra történik-e -, ha a műről számítógéppel, illetve elektronikus adathordozóra mással készíttetnek másolatot.
    4. A Felhasználó nem sokszorosíthat, nem adhat ki, nem adhat tovább, nem terjeszthet, nem állíthat ki, nem sugározhat, nem reprodukálhat, nem módosíthat semmilyen Terméket, sem részben, sem egészben, és nem készíthet azokból feldolgozásokat, nem értékesítheti és nem vehet részt az értékesítésében valamint bárminemű hasznosításában, sem közvetlenül, sem közvetett módon.
    5. A Felhasználó nem tervezheti át, nem bonthatja részeire, nem módosíthatja és nem tilthatja le a Termékekkel kapcsolatos korlátozó rendszerek másolás elleni védelmét, illetve használatának korlátozását.
    6. A Felhasználó lejátszást követően nem digitalizálhatja újra egyik Terméket sem, és nem töltheti fel ezeket a Termékeket az internetre. A Felhasználó nem használhatja a Termékeket semmilyen más, harmadik személytől származó tartalommal összefüggésben (mint például hang szolgáltatása filmhez). A Felhasználó a Termékeket nem adhatja el és nem kínálhatja eladásra, ideértve - de nem kizárólagos jelleggel - azok aukcióra vagy internetes árverésre való bocsátását.
    7. A Szolgáltató a Szolgáltatással kapcsolatos, illetve a jelen ÁSZF-ben szereplő "elad", "vesz", "megrendel" vagy "vásárol" szavak használata ellenére a Felhasználónak korlátozott magáncélú felhasználási jogot ad és nem értékesíti a Termékeket. A Szolgáltató nem viszonteladóként áll kapcsolatban a Felhasználóval, és nem fogad el megrendelést zenével foglalkozó forgalmazóktól, exportőröktől, nagykereskedőktől, semmilyen vállalkozástól, illetve senki más, viszonteladni kívánó ügyféltől.
    8. A jelen ÁSZF-ben foglalt bármely rendelkezés korlátozása nélkül a Szolgáltató semmilyen garanciát nem vállal arra vonatkozóan, hogy bármelyik CD-író vagy hordozható eszköz kompatibilis a Szolgáltatással, vagy hogy bármely, a Szolgáltatás révén létrehozott CD minden CD-lejátszó esetében működni fog.
    9. A Termék átadása nem jelenti a Termékkel kapcsolatos bárminemű kereskedelmi vagy reklámjogok Felhasználóra történő átruházását.
    10. A Felhasználó a Terméket korlátlan alkalommal lejátszhatja. A Felhasználó kizárólag magán-, nem kereskedelmi célra jogosult felhasználni a Terméket az egyes zeneszámokra vonatkozó felhasználói jogosultságokat rögzítő korlátozásnak megfelelően. Jellemzően korlátozások vonatkoznak a CD-re írhatóság, valamint a hordozható lejátszóra írhatóság száma tekintetében.
  11. Vásárlástól való elállás joga
    1. A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet szerint a vásárlástól való elállás joga csak abban az esetben érvényesíthető, ha a Felhasználó a megvásárolt tartalmak letöltését még nem kezdte meg. Szolgáltató minden befejezett vásárlási folyamatot a tartalmak letöltésének kezdeményezéseként definiál.
  12. Vis Maior
    1. Amennyiben háború, lázadás, terrorcselekmény, sztrájk vagy sztrájknak nem minősülő megmozdulás, behozatali vagy kiviteli embargó, baleset, tűz, blokád, árvíz, természeti katasztrófa, súlyos energiaellátási zavar vagy más olyan előre nem látható és elháríthatatlan akadály következményeképpen, amely a Felhasználó, illetőleg a Szolgáltató hatókörén kívül esik, valamelyikük nem képes valamilyen szerződéses kötelezettségének eleget tenni, úgy ezen személy nem tartozik felelősséggel semmilyen veszteségért vagy kárért, amely ezen események következtében előállt.
  13. Védjegy és szerzői jogok
    1. A Szolgáltatás honlapján megjelenő védjegyek és logók a Szolgáltató, illetve a Jogtulajdonosok kizárólagos tulajdonát képezik. Ezen megjelöléseket a Szolgáltató, illetve a Jogtulajdonosok kifejezett és előzetes írásbeli jóváhagyása nélkül harmadik személyek semmilyen módon nem használhatják, nem másolhatják, nem terjeszthetik, és nem tehetik közzé.
    2. A megjelölések és a honlapon elérhető információk és egyéb anyagok szerzői jogi védelem alatt állnak, az ezekhez fűződő jogok a Szolgáltatót, illetve a Jogtulajdonosokat illetik meg. A honlapon elérhető információkat és egyéb anyagokat a Szolgáltató, illetve a Jogtulajdonosok kifejezett előzetes írásbeli jóváhagyása nélkül harmadik személyek a honlap céljától eltérően nem használhatják, nem másolhatják, nem terjeszthetik, és nem tehetik közzé.
    3. A Felhasználó által a honlap használatával kapcsolatban közölt megjegyzéseken, észrevételeken, javaslatokon és ötleteken a Szolgáltató korlátlan és kizárólagos felhasználási jogosultságot szerez. A Szolgáltató minden ilyen, az észrevételekkel kapcsolatos jog kizárólagos tulajdonosává válik, és azok használatában semmilyen módon nem korlátozható. A Szolgáltató korlátozás nélkül jogosult a Felhasználó észrevételeinek hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére és forgalmazására anélkül, hogy a Felhasználó részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania.
  14. Záró rendelkezések
    1. A Szolgáltató jogosult alvállalkozókat, adatfeldolgozókat igénybe venni. Az alvállalkozókért úgy felel, mintha a szolgáltatást maga nyújtotta volna.
    2. A jelen ÁSZF-re a magyar jog szabályai az irányadók.
    3. Az ÁSZF-re történő bármely utalás az ÁSZF-re és annak esetleges mellékleteire való utalást jelent, a fejezetekre és az esetleges mellékletekre való utalások az ÁSZF fejezeteit és esetleges mellékleteit jelentik.
    4. A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó rendelkezései megfelelően irányadóak.
    5. A jelen ÁSZF-ben foglalt Szolgáltatással kapcsolatos bármely jogvitára a Szolgáltató és a Felhasználó értékhatártól függően kikötik a Pesti Központi Kerületi Bíróság, illetve a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékességét.

Szerzői jogi nyilatkozat

A www.hungaroton.hu honlapon megjelenő tartalmak szerzői jogi védelem alatt állnak. A Fotexnet Kft. mint a honlap és a Hungaroton Zeneáruház üzemeltetője kijelenti, hogy az áruházban megjelenő, szerzői jogi védettség alatt álló hanganyagokat jogtulajdonosként forgalmazza. Minden egyéb, az oldalon megjelenő tartalom a Fotexnet Kft. tulajdonában álló szellemi terméknek minősül mind egyedileg, mind összességében.

A Hungaroton Zeneáruház Felhasználói a hanganyagok megvásárlásával korlátozott és nem kizárólagos magáncélú felhasználási jogot szereznek az Szjt.-ben foglaltaknak megfelelően és elfogadják a Zeneáruház Általános Szerződési Feltételeinek ide vonatkozó (10. A termékek felhasználására vonatkozó szabályok) pontját.

A Fotexnet Kft. előzetes (nem kizárólagos és nem átruházható) írásbeli felhasználási engedélyt ad ahhoz, hogy a honlap látogatója a Zeneáruház oldalait eredeti formában, kizárólag saját használat céljára számítógépére letöltse, ott rögzítse, illetve kinyomtassa, de ahhoz nem járul hozzá, hogy harmadik fél számára bármilyen formában hozzáférhetővé tegye, azokat többszörözze vagy elektronikus adattárban tárolja. Az oldalon található tartalmak bármely más felhasználásához a Fotexnet Kft. hozzájárulása szükséges.